Migorowitz & Corona Virus
In de afgelopen 2000 jaar zijn er in China meer dan 320 grootschalige epidemieën geweest. Dit gebeurde tussen de oostelijke Han- en Qing-dynastie (ongeveer 2000 jaar). De coronavirusepidemie is nog maar een hoofdstuk in een lange geschiedenis van de Chinese geneeskunde - zowel acupunctuur als kruiden - die wordt gebruikt voor de behandeling van acute virale infecties. Het is misschien interessant om te weten dat meer dan 85% van alle Chinese patiënten met coronavirus, ongeveer 60.000 mensen, tijdens de eerste paar maanden van deze epidemie kruidenbehandelingen en westerse geneeskundige behandelingen in China kregen. Ik weet zeker dat je allemaal de berichten uit China hebt gezien dat hun totale aantal sterfgevallen als gevolg van het virus snel afneemt. Behandelingen in China omvatten strikte quarantaines in combinatie met zowel traditionele Chinese als westerse geneeskundebenaderingen.
Als je zich zorgen maakt over de kracht van uw immuunsysteem of symptomen heeft van verkoudheid en u zich zorgen maakt over de mogelijke progressie, maak dan een afspraak met onze praktijk voor telezorg en wij zullen ons best doen om uw symptomen te behandelen zodat ze niet vorderen. We kunnen gemakkelijk kruiden per post naar je huis sturen en je behandelen zonder dat je naar de kliniek hoeft te komen en het risico loopt anderen te besmetten. Als bij je al het virus is vastgesteld, maar je symptomen zijn mild, kunnen we mogelijk ook helpen. wij houden aan de voorschriften van de beroepsverenigingen en houden die nauwlettend in de gaten. Als je vragen heeft, aarzel dan niet om te bellen. We zullen ons best doen om je te helpen.
Sluiten

acupunctuur en shiatsu > vergoed door zorgverzekeraar.

klik hier voor shiatsu en klik hier voor acupunctuur.
Sluiten

Kruiden

Kruidengeneeskunde is een van de belangrijkste pijlers van de Chinese geneeskunde. Wanneer het lichaam zodanig is uitgeput of verstoort dat het bloed en zuurstof niet goed meer gereguleerd kan worden, zullen de behandelwijzen acupunctuur en shiatsu minder aanslaan. Kruiden worden gekozen om de behandelingen aan te vullen. Door het samenvoegen van verschillende kruiden kan een kruidenformule worden samengesteld die precies op de patiënt is afgestemd.

Kruiden worden ingedeeld volgens bepaalde effecten zoals de temperatuur reactie, circulatierichting, smaak of die gerelateerd zijn aan het functionele circuit. Aan de hand van de diagnose worden de kruiden geselecteerd en samengesteld.De kruiden worden in de regel in  poedervorm of granulaat  of in capsules verstrekt.

Zo kunnen verschillende aandoeningen zeer effectief bestreden worden. In tegenstelling tot het versnipperde karakter van de westerse kruidenkunde, waar veel kennis in de loop der eeuwen verloren is gegaan, heeft de Chinese kruidengeneeskunde zich ontwikkeld tot een volwaardig wetenschappelijk systeem. Door moderne biochemische kennis kunnen deze kruiden nu nog effectiever gebruikt worden.
In de gehanteerde kruidentherapie wordt bijna uitsluitend gebruik gemaakt van onder gecontroleerde omstandigheden geproduceerde kruiden, welke via de reguliere importeurs onder strenge controle van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) gedistribueerd worden.

Veel specerijen en kruiden die voor medicinale doeleinden gebruikt worden zijn ook terug te vinden in de traditionele keuken. Maar wanneer is bijvoorbeeld gember een medicijn, gesneden gember in een roerbakschotel wordt beschouwd als voedsel, stukjes gember met andere kruiden in b.v. een thee wordt beschouwd als medicijn, knoflook staat bekend als smaakmaker maar ook als medicijn tegen ziekten van hart en bloedsomloop, verkoudheid en slijmvliesontstekingen.

De Chinese geneeskunde maakt gebruik van planten en mineralen, samengevat onder de noemer “kruiden”. Deze stoffen zijn gerubriceerd op basis van hun voornaamste genezende eigenschappen. Systematisch onderzoek en jarenlange ontwikkelingen hebben in China een medische traditie met een volledig theoretische en klinische achtergrond tot stand gebracht.

Bij een juiste toepassing blijkt Chinese geneeskunde veilig en effectief te werken en een krachtig wapen te zijn in de strijd voor gezondheid en genezing.