Migorowitz & Corona Virus
In de afgelopen 2000 jaar zijn er in China meer dan 320 grootschalige epidemieën geweest. Dit gebeurde tussen de oostelijke Han- en Qing-dynastie (ongeveer 2000 jaar). De coronavirusepidemie is nog maar een hoofdstuk in een lange geschiedenis van de Chinese geneeskunde - zowel acupunctuur als kruiden - die wordt gebruikt voor de behandeling van acute virale infecties. Het is misschien interessant om te weten dat meer dan 85% van alle Chinese patiënten met coronavirus, ongeveer 60.000 mensen, tijdens de eerste paar maanden van deze epidemie kruidenbehandelingen en westerse geneeskundige behandelingen in China kregen. Ik weet zeker dat je allemaal de berichten uit China hebt gezien dat hun totale aantal sterfgevallen als gevolg van het virus snel afneemt. Behandelingen in China omvatten strikte quarantaines in combinatie met zowel traditionele Chinese als westerse geneeskundebenaderingen.
Als je zich zorgen maakt over de kracht van uw immuunsysteem of symptomen heeft van verkoudheid en u zich zorgen maakt over de mogelijke progressie, maak dan een afspraak met onze praktijk voor telezorg en wij zullen ons best doen om uw symptomen te behandelen zodat ze niet vorderen. We kunnen gemakkelijk kruiden per post naar je huis sturen en je behandelen zonder dat je naar de kliniek hoeft te komen en het risico loopt anderen te besmetten. Als bij je al het virus is vastgesteld, maar je symptomen zijn mild, kunnen we mogelijk ook helpen. wij houden aan de voorschriften van de beroepsverenigingen en houden die nauwlettend in de gaten. Als je vragen heeft, aarzel dan niet om te bellen. We zullen ons best doen om je te helpen.
Sluiten

acupunctuur en shiatsu > vergoed door zorgverzekeraar.

klik hier voor shiatsu en klik hier voor acupunctuur.
Sluiten

Waarvoor shiatsu / acupunctuur?

Er zijn veel klachten en aandoeningen die zeer goed te behandelen zijn met acupunctuur en Shiatsu therapie. Daarom heeft de WHO (World Health Organisation) in 1979 een lijst samengesteld met aandoeningen waarbij acupunctuur en Shiatsu effectief als geneeswijze gebruikt kunnen worden. Daarnaast kunnen acupunctuur en Shiatsu therapie ook ondersteuning bieden bij het ondergaan van een chemokuur.

Staat uw klacht er niet bij, neem dan contact met ons op. Wij bespreken graag samen met u wat de mogelijkheden zijn. 

Allergieën:

Onder andere: voedsel, huisstofmijt, huisdieren en pollen.

Borst:

Spanning op de borst, pijn op de borst en hartkloppingen,

Gewrichten:

Stijfheid, bewegingsbeperkingen, artrose, reumatische aandoeningen, gewrichtsontstekingen, slijmbeursontsteking, krachtsvermindering, trillingen, krampen, nek en rugklachten, tenniselleboog, fibromyalgie (spierreuma), verstuikingen, (sport)blessures en het herstel na orthopedische operaties.

Gynaecologie:

Menstruatieklachten, PMS, overgangsklachten, gespannen en pijnlijke borsten, bepaalde vormen van verminderde vruchtbaarheid, witte vloed (leukorrhea) en de begeleiding van IUI/IVF/ICSI-traject.

Hoofd:

hoofdpijn, migraine, lokale haaruitval, aangezichtspijn en duizeligheid (bijvoorbeeld Ménière).

Huid:

transpiratieproblemen, jeuk, droge huid, eczeem, acne, koortsblaasjes, gordelroos, psoriasis, steenpuisten en zweren.

Interne klachten:

bloedarmoede, kouwelijkheid, doorbloedingproblemen, hoge bloeddruk, lage bloeddruk, schildklieraandoeningen, diabetes en overgewicht. 

Keel, neus, oor:

Verkoudheid, voorhoofdsholteontsteking, bijholteontsteking, hooikoorts, oorpijn of oorontsteking, oorsuizen of oorruisen, bepaalde gevallen van doofheid, hoest, heesheid, keelpijn, spraakproblemen, brok in de keel
tandvleesproblemen, kiespijn, aften, slechte adem, bittere smaak in de mond, droge mond, verhoogde speekselvloed en koortsuitslag.

Klachten bij kinderen:

hoest, verkoudheid, astma, bronchitis, keelontsteking, darmklachten, buikpijn, bedplassen, slaapproblemen, tanden krijgen, eczeem en oorontsteking.

Ledematen:

koude ledematen, zwaar gevoel en vochtophoping (oedeem).

Luchtwegen:

Slechte afweer, kortademigheid, astma, bronchitis, hyperventilatie

Mentale stoornissen:

Slaapstoornissen, hyperventilatie, rusteloosheid, angst, flauwvallen, dwangmatig huilen of lachen, depressiviteit, vergeetachtigheid, anorexia nervosa, lusteloosheid, overspannenheid, stress en een burnout.

Oog:

ontstoken ogen, jeukende ogen, tranende ogen, droge ogen, branderige ogen, wazig of vlekken zien en slechtziendheid.

Spijsvertering:

Misselijkheid, slechte eetlust, overgeven, zuurbranden, oprispingen of opboeren, maagpijn, galaandoeningen, diarree, constipatie, buikkrampen, buikrommelingen, buikpijn, opgezette buik, prikkelbare darm syndroom (IBS), aambeien

Urinewegen:

Urineweginfectie, incontinentie, blaas- of nierstenen, impotentie, verminderde vruchtbaarheid, vroegtijdige of nachtelijke zaadlozingen en prostaatklachten.

Verslavingen:

rookverslaving, eetverslaving, alcoholverslaving en drugsverslaving.

Zenuwstelsel:

Hernia, zenuwontsteking/pijn (neuralgie), intercostaalneuralgie (zenuwpijn tussen de ribben),
ischias, ischialgie,
neuralgie na gordelroos,
aangezichtspijn, trigeminusneuralgie
gevolgen van whiplash (pijn, duizeligheid, moeheid, concentratieverlies), epilepsie en de gevolgen van CVA (hersenbloeding, herseninfarct).

Zwangerschapsklachten:

Misselijkheid, zure oprispingen, stuitligging, bevalling opwekken, pijn na de bevalling, stimuleren van borstvoeding en borstontsteking.