Corona deurbeleid

Het kan voorkomen dat de deur dicht is, we zijn wel aanwezig, maar op dat moment wordt de 1,5 meter afstand bewaard in de ruimtes. Bel, en wacht eventjes buiten (of in de auto).

Zorg voor de 1,5 meter afstand met elkaar

 We werken op afspraak (kom niet te vroeg)

Handen wassen met zeep en gebruik de papieren handdoekjes

Gebruik maken van desinfectie handgel/spray erna

Blijf thuis bij: Neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging tot 38*, koorts. Ook bij iemand in jouw huis.

Hoest en nies in de elleboog

Neem eigen lectuur mee

Hang je jas zelf op

Wij maken meer schoon met desinfecterende middelen na de behandelingen

Betaal zoveel mogelijk per pin

VRAGEN: stel ze gerust

Sluiten

acupunctuur en shiatsu > vergoed door zorgverzekeraar.

klik hier voor shiatsu en klik hier voor acupunctuur.
Sluiten

Shiatsu

Shiatsu krijgt steeds meer bekendheid. Shiatsu wordt, net zoals acupunctuur en het gebruik van Chinese kruiden, steeds vaker erkend als zelfstandige en aanvullende vorm van geneeskunde. Daarom nemen ziektekostenverzekeraars steeds vaker Shiatsu behandelingen op in hun pakketten. Dit betekent dat onze Shiatsu massages door de meeste zorgverzekeraars (gedeeltelijk) worden vergoed, mits de therapeut is aangesloten bij een beroepsvereniging. Migorowitz is aangesloten bij Vereniging ZHONG: de Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde.

logo_zhong

RBCZ logo

Informeer hierover bij uw ziektekostenverzekeraar, of bekijk hier of uw zorgverzekeraareen Shiatsu massage vergoedt. U heeft overigens geen verwijsbrief nodig van de huisarts én het heeft geen invloed op uw eigen bijdrage.

Wat is Shiatsu?

Shiatsu betekent vingerdruk en is een traditionele oosterse geneeswijze. Het is een massagevorm die eeuwen geleden is ontwikkeld in Japan. Een Shiatsu therapeut heeft een arsenaal aan technieken ter beschikking die er op zijn gericht energieblokkades op te heffen, de levensenergie beter te laten stromen en om zo uw zelfgenezend vermogen te stimuleren. Denk bijvoorbeeld aan handpalmtechnieken, het strekken van gewrichten en het verbinden van twee energiepunten.

Shiatsu therapie bevordert de vitaliteit, verlicht (of zelfs verhelpt) klachten en stimuleert de natuurlijke zelfhelende kracht van het lichaam door druk toe te passen op specifieke punten op het lichaam, acupunctuurpunten en meridianen. Shiatsu is een holistische geneeswijze waarbij lichaam en geest als één worden beschouwd. De een beïnvloed de ander – zo binnen, zo buiten.

De oorsprong van Shiatsu

Shiatsu is, evenals acupunctuur, gebaseerd op traditionele Chinese medicijnen: de theorie van Yin en Yang en de 5 elementenleer. Deze manier vertelt dat ons lichaam uit energie bestaat: Qi. Qi laat ons lichaam bewegen, geeft vorm aan het lichaam en zorgt voor het functioneren van het lichaam. Qi stroomt door ons lichaam via energiebanen (de meridianen) en de buitenkant van dit meridianennetwerk is bereikbaar met een massage en kan zo uw innerlijke welzijn beïnvloeden.

De theorie van Yin en Yang is de basis van de oosterse filosofie. Yin betekent van oudsher schaduwkant van de berg en Yang betekent zonkant van de berg. Yin en Yang zijn twee polariteiten die zich overal en altijd manifesteren en waarbinnen alle bewegingen en veranderingen plaatsvinden. De termen Yin en Yang worden gebruikt om dit leven te beschrijven. Het zijn geen statische begrippen, maar een methode om veranderingen te beschrijven. 

Wat kunt u verwachten van een Shiatsu behandeling?

Een Shiatsu massage begint met een intakegesprek waarbij de therapeut zich met behulp van een aantal essentiële vragen een beeld vormt over uw conditie en over eventuele aandachtspunten. De vragen gaan bijvoorbeeld over uw leef- en werkomstandigheden en uw voeding. Daarna zal de therapeut tot een behandelplan komen aan de hand van eigen waarnemingen; een ‘Hara’ (buikdiagnose) en een tong- en polsdiagnose. Een Shiatsu therapeut zal altijd zorgen voor het herstellen van het innerlijke evenwicht (Yin en Yang) en geen behandeling geven die slechts is gebaseerd op symptoombestrijding.

De  Shiatsu behandeling

Bij een Shiatsu behandeling van een uur worden de duimen, handpalmen en vingers gebruikt om druk uit te oefenen op bepaalde plaatsen op het lichaam. Bij een Shiatsu massage bent u gekleed in soepel zittende kleding en ligt u op een mat. De Shiatsu therapeut heeft verschillende manieren om een diagnose te stellen: vragen stellen over de geschiedenis van bijvoorbeeld een ziekte of leefwijze, massage, luisteren naar de klank van de stem en kijken naar de vorm, houding en kleur van het lichaam.

De therapeut maakt gebruik van acupunctuurpunten, pols- en tongdiagnose, Hara (de buik) en onderzoekt zo de beweeglijkheid van de gewrichten. Aan de hand van de gestelde diagnose behandelt de therapeut een of meerdere meridianen, acupunctuurpunten en de conditie van de Qi in de meridianen, pols of Hara. Zo kan hij tijdens de behandeling de diagnose aanpassen en controleren wat het effect is van de behandeling.

Moxa & Cupping

Moxa (Bijvoetkruid) kan op veel verschillende manieren worden gebruikt, maar wordt voornamelijk gebruikt om te verwarmen en te bewegen en het verhelpen van verschillende blokkades.

Bij het ‘Cuppen’ wordt er vacuüm gezogen op verschillende plekken op het lichaam door middel van glazen bollen. Dit wordt gedaan om bepaalde vormen van Qi uit het lichaam te verwijderen en om andere, betere vormen van Qi vrijelijk te laten bewegen.