Migorowitz & Corona Virus
In de afgelopen 2000 jaar zijn er in China meer dan 320 grootschalige epidemieën geweest. Dit gebeurde tussen de oostelijke Han- en Qing-dynastie (ongeveer 2000 jaar). De coronavirusepidemie is nog maar een hoofdstuk in een lange geschiedenis van de Chinese geneeskunde - zowel acupunctuur als kruiden - die wordt gebruikt voor de behandeling van acute virale infecties. Het is misschien interessant om te weten dat meer dan 85% van alle Chinese patiënten met coronavirus, ongeveer 60.000 mensen, tijdens de eerste paar maanden van deze epidemie kruidenbehandelingen en westerse geneeskundige behandelingen in China kregen. Ik weet zeker dat je allemaal de berichten uit China hebt gezien dat hun totale aantal sterfgevallen als gevolg van het virus snel afneemt. Behandelingen in China omvatten strikte quarantaines in combinatie met zowel traditionele Chinese als westerse geneeskundebenaderingen.
Als je zich zorgen maakt over de kracht van uw immuunsysteem of symptomen heeft van verkoudheid en u zich zorgen maakt over de mogelijke progressie, maak dan een afspraak met onze praktijk voor telezorg en wij zullen ons best doen om uw symptomen te behandelen zodat ze niet vorderen. We kunnen gemakkelijk kruiden per post naar je huis sturen en je behandelen zonder dat je naar de kliniek hoeft te komen en het risico loopt anderen te besmetten. Als bij je al het virus is vastgesteld, maar je symptomen zijn mild, kunnen we mogelijk ook helpen. wij houden aan de voorschriften van de beroepsverenigingen en houden die nauwlettend in de gaten. Als je vragen heeft, aarzel dan niet om te bellen. We zullen ons best doen om je te helpen.
Sluiten

acupunctuur en shiatsu > vergoed door zorgverzekeraar.

klik hier voor shiatsu en klik hier voor acupunctuur.
Sluiten

Acupunctuur

Wat is acupunctuur?

Bij een acupunctuurbehandeling worden dunne, steriele naaldjes op speciale plaatsen in de huid gebracht. Voor mensen met angst voor naalden zijn er ook speciale naalden die niet in, maar op de huid worden geplaatst, maar in beide gevallen treedt direct na de eerste behandeling al een vermindering van uw klachten op.

Deze geneeswijze bevat de verfijnde leer over ziekte en gezondheid en is diep geworteld in het Taoïsme en Boeddhisme. Bij Migorowitz geven wij drie verschillende vormen van acupunctuur: de traditionele Chinese manier, de Japanse manier van Kiiko Matsumoto en de Toyohari manier.

De traditionele Chinese manier

De traditionele Chinese geneeswijzen leren dat door het lichaam een vitale levensenergie stroomt: Qi (Chinees) of Ki (Japans). Deze energie is verantwoordelijk voor alles wat er in het lichaam en in de geest gebeurt: van de beheersing van de lichaamstemperatuur en het bedenken van oplossingen, tot bewegen, eten en ademen. Als uw Qi niet goed stroomt of als er onvoldoende Qi is, ontstaat er een onbalans; u voelt zich niet goed en er is waarschijnlijk ook sprake van geestelijke of lichamelijke klachten. 

Meer over Qi

Qi ontstaat uit twee tegengestelde krachten: Yin en Yang. Deze vorm van energie worden vergeleken met elektriciteit die alleen maar kan stromen als er naast een pluspool ook een minpool is. Yin staat voor het koele, dalende, vochtige, langzame, voedende, naar binnen gerichte en het vrouwelijke. Yang staat voor warm, stijgend, droog, snel, bewegend, expressief en het mannelijke.

Yin en Yang moeten met elkaar in evenwicht zijn. Alleen dan kan de Qi op een goede manier stromen maar dit evenwicht is steeds in beweging. Soms is Yang sterker, soms yin.

De stijl van Kiiko Matsumoto

Kiiko Matsumoto is een moderne meester in de acupunctuur die uit gaat van de traditionele Chinese acupunctuur. Belangrijke diagnostische methodes in deze vorm van acupunctuur zijn buikdiagnoses, pols diagnoses, palpatie van acupunctuurpunten op het lichaam én het voelen van reflexzones. Tijdens deze behandeling wordt er eerst gemasseerd voordat er acupunctuur wordt toegepast. Deze stijl van acupunctuur is comfortabel en subtiel..

Igor is opgeleid door Andy Harrop, een British Acupuncture Council geregistreerde behandelaar en de belangrijkste beoefenaar van deze Kiiko Matsumoto stijl van Japanse acupunctuur in het Verenigd Koninkrijk.

De Toyohari manier

De Japanse Toyohari manier is een onderdeel van een nieuwere stroming binnen de acupunctuur: Keiraku Chiryo. Dit betekent meridiaantherapie. Deze acupunctuur techniek is er op toegespitst om de energie die zich in deze meridianen bevindt in balans te brengen. Bij deze techniek worden er geen naalden gebruikt en dat maakt deze techniek perfect geschikt voor jong en oud die liever niet met naalden in aanraking komen.

Igor is voor deze acupunctuurbehandeling getraind door Stephan Birch en Junko Ida.

Meridianen

De energie van de organen stroomt in een heel fijn web van kanaaltjes door het lichaam. Deze kanaaltjes worden meridianen genoemd en ieder orgaan heeft een eigen meridiaan. Klachten kunnen ontstaan als de energie in de meridianen wordt geblokkeerd of verstoord door een kracht van buitenaf. Met de organen zelf hoeft dus niets mis te zijn.

Door de sensitiviteit van de therapeut zal deze Toyohari methode uw energie weer in balans brengen en daarmee ook de rest van uw lichaam. Alle meridianen zijn immers met elkaar verbonden. 

Wat kunt u verwachten van een acupunctuurbehandeling?

Uw eerste bezoek aan onze praktijk begint met een uitgebreide intake. Naast een gesprek over alle aspecten van uw gezondheid vindt er een lichamelijk onderzoek plaats. Daarbij wordt onder meer uw pols gevoeld, uw tong bekeken en uw buik zoals dat ook vaak gebeurt bij andere traditionele Chinese geneeswijzen.

Op basis van de uitkomsten van dit onderzoek stelt de acupuncturist een diagnose. Daarmee kan ook direct worden besproken hoe de behandeling er in grote lijnen uit zal zien. Bovendien vindt de eerste behandeling meestal al bij uw eerste bezoek plaats.

Acupunctuur wordt door de meeste zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed.

Klik hier en bekijk hier of uw verzekering ACUPUNCTUUR vergoedt.